به گزارش روابط عمومی پایانه صادراتی محصولات کشاورزی شمالغرب کشور؛ دبیرکل کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بینالمللی (ICC) در نشست با فعالان اقتصادی استان زنجان که در سالن جلسات شهید شهریاری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی زنجان برگزار شد، افزود: استان زنجان دارای ظرفیتهای بسیار خوبی در بخشهای مختلف میباشد، که این موضوع باعث خواهد شدف زنجان در مسیر توسعه قرار گیرد که پیش بینی می شود، آینده اقتصادی استان زنجان، بسیار روشن است.
دکتر محمد خزاعی افزود: مسئولان استان زنجان دارای رتبههای علمی بالایی هستند که یک آمیزهای از دانش و تجربه است و این امر موجب رشد و شکوفایی این استان خواهد شد.
وی با اشاره به عملکرد، ساختار، وظایف و رسالتهای اتاق بازرگانی بینالمللی در ایران، اظهار داشت: کلیه بانکهای کشور، شرکتهای بزرگ و اکثر اتاقهای بازرگانی از جمله اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در این کمیته عضویت دارند.
دبیرکل کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بینالمللی (ICC) در ادامه اظهار داشت: کمیسیونهای متعدد در حوزههای مختلف بانکی، حقوقی، تجارت و سرمایهگذاری، مالیات، اقتصاد دیجیتالی، حمل و نقل در کمیته ایرانی ICC فعالیت میکنند که حضور فعالانه و اعمال نظر اتاقهای بازرگانی و بخش خصوصی در جلسات این کمیسیونها میتواند منجر به ارائه پیشنهادها، نظرات و مشکلات جامعه تجاری به دولت، مجلس و نهادهای تصمیمگیر برای بهبود شرایط کسب و کار شود.
دکتر خزاعی با اشاره به شاخههای مختلف این سازمان از جمله کنفدراسیون اتاقهای بازرگانی جهان، تصریح کرد: قراردادهای حقوقی و فرمتهای آن از اصلیترین مباحث در اتاق بازرگانی بینالمللی است.
وی با اشاره به ظرفیتهای اتاق بازرگانی بینالمللی و لزوم بهرهمند شدن از آنها در راستای توسعه صادرات و حل مشکلات در این حوزه، ابراز امیدواری کرد: با توسعه روابط و ایجاد پلهای ارتباطی اقتصادی، زمینه رشد اقتصادی فراهم شود.
دبیرکل کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بینالمللی (ICC) همچنین با اشاره به برگزاری دوره های مختلف آموزشی افزود: بیشترین مخاطبان دوره های آموزشی، بانک ها هستند.
دکتر خزاعی اضافه کرد: بعد از بحران آب، غذا و کشاورزی مهمترین موضوع روز دنیا و سازمان ملل متحد می باشد؛ icc نیز در این حوزه وارد عمل شده است.
در ادامه این جلسه، مهندس اسماعیلیان مدیرعامل پایانه صادراتی محصولات کشاورزی شمالغرب کشور، در گزارشی از اقدامات انجام شده اظهار داشت: ما در حال تبدیل کشاورزی سنتی به کشاورزی هوشمند هستیم.
وی افزود: مدیریت کشاورزی در استان زنجان به لحاظ تولید، صادرات و تأمین نیاز داخلی اقدامات بسیار خوبی انجام داده اند.
مدیرعامل پایانه صادراتی محصولات کشاورزی شمالغرب کشور افزود: صادرات ماهی قزل آلای رنگی برای اولین بار بصورت منجمد به روسیه صورت گرفت.
در ابتدای این جلسه، صمد یوسفی اصل رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی زنجان، اهمیت همکاری با سازمانهای بینالمللی بویژه ICC که در زمینه ایجاد ارتباط بین فعالان بخشخصوصی کشورهای مختلف تمرکز دارد را مورد اشاره قرار داد و افزود: میزان صادرات استان زنجان طی سال گذشته ۶۰۰ میلیون دلار بوده است که به همان اندازه نیز واردات داشته ایم.
وی گفت: ترکیه و عراق در زمره شرکای اصلی تجاری استان زنجان محسوب و امارات، هند، روسیه، پاکستان، افغانستان، چین و چند کشور دیگر نیز از دیگر شرکای تجاری ما هستند.
یوسفی اصل با اشاره به اینکه اتاق بازرگانی زنجان در نظر دارد تا کار در حوزه بینالمللی را به صورت تخصصی و با نیروهای متخصص پیش ببرد، خاطرنشان کرد: به دلیل وجود مشکلات و نقص در سازوکارهای اقتصادی به خوبی نتوانستهایم جایگاه اصلی خود را در بازارهای جهانی پیدا کنیم و اگر این مشکلات نبود، رتبههای بالایی را در زمینه تولید و تجارت در دنیا داشتیم.
در ابتدای این جلسه، فعالان اقتصادی و صادرکنندگان، مباحث مختلفی از جمله صادرات، موانع و مشکلات آن، سازوکارهای موجود برای حل اختلافات و پیگیری مشکلات حقوقی، زمینههای مستعد فعالیت در بخشهای مختلف استان زنجان، بهره مندی کشور از شاهراه ترانزیتی استان زنجان و ظرفیتهای آن مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.